Introductie

Omgaan
met agressie

Wat doe je als een cliënt ineens tegen je begint te schelden of wild staat te zwaaien met een beeldje uit de vensterbank? Welke houding neem je aan en hoe reageer je?
LEES VERDER
Verschillende methodes en technieken bieden handvatten om je in zo’n situatie te leren hoe je adequaat kan reageren en de cliënt tot rust kan brengen. Dit leer je onder andere in de scholing ‘Agressie’.

Hoe pas je deze theorie nu toe op de afdeling? Hoe zouden je collega’s in eenzelfde situatie reageren? Deze digitale toolbox helpt jou en je team om hier een antwoord op te geven (of: vinden). Bijvoorbeeld door tijdens het teamoverleg, een (kennis)lunch of tussen de bedrijven door tien minuten met elkaar een paar vragen uit de quiz, die onderdeel is van de toolbox, te behandelen. Ook kun je gezamenlijk een situatie bespreken die je afgelopen week hebt meegemaakt met een cliënt op de afdeling.

Succes!

Wist je dat….

uit onderzoek blijkt dat 70% van de zorgmedewerkers (van een enkele keer tot zeer vaak) in aanraking komt met verbale agressie? En dat ongeveer 60% in aanraking komt met fysieke agressie?

Wist je dat….

agressief gedrag ook een verschijnsel kan zijn van de ziekte dementie? Het beoordelingsvermogen en zelfcontrole bij ouderen met dementie neemt af. Hierdoor kan iemand een situatie verkeerd begrijpen en zich bedreigd voelen. Hij/zij heeft zijn emotie en reactie niet in de hand.

Wist je dat….

binnen Argos Zorggroep ook gedragsconsulenten ingeschakeld kunnen worden? Zij zijn gespecialiseerd in het omgaan met complex gedrag. De arts kan hiervoor een interventie aanvragen.

Video
Contact

Verstuur