Wist je dat…

… De ongeveer 400.000 LHBT’ers van 50 jaar en ouder, opgroeiden met het beeld dat homoseksualiteit niet alleen taboe was, maar ook strafbaar? Het werd tot 1973 zelfs gezien als psychische aandoening. Hierdoor bleven en blijven oudere LHBT’ers vaak ‘in de kast’.

seksuele-geaardgheid-by-deep-in-the-dark

Wist je dat…

… Homoseksualiteit ook veel staat beschreven in de geschiedenisboeken? De Romeinse mannen hielden er vluchtige homoseksuele contacten op na. Dit werd geaccepteerd, maar was wel gebonden aan regels. Bij de oude Grieken was homoseksualiteit zelfs een algemeen fenomeen.

naamloos

Wist je dat…

… Homoseksualiteit nog steeds niet overal legaal is? In ongeveer 80 landen wacht na homoseksuele handeling een straf. In meer dan 70 landen is dat een gevangenisstraf en in een aantal landen kun je zelfs ter dood veroordeeld worden.

LEES MEER

52fb63b53ccad0_04098002

Wist je dat…

… Het in Nederland gelukkig beter gesteld is met de LHBT-acceptatie? Bijna 7 op de 10 mensen staat positief tegenover LHBT en bijna 8 op de 10 staat achter het homohuwelijk. Toch zijn we niet alleen maar tolerant: meer dan 1 op de 3 mensen vindt zoenende mannen aanstootgevend, tegenover 1 op de 10 mensen bij zoenende heteroparen.

ckztfw4xaaqd0zs

Wist je dat…

… Ervaren acceptatie belangrijk is voor het welbevinden van LHBT’ers? Als men zich niet geaccepteerd voelt, kunnen de gevolgen zijn: geslotenheid naar de omgeving, eenzaamheid en depressie.

Video
Contact

Verstuur