Introductie

Het belang van goede hygiëne

Wat doe je als meerdere bewoners/cliënten ineens last krijgen van diarree en braken? Of wanneer een cliënt uit het ziekenhuis komt met MRSA? Hoe werken wij samen zo hygiënisch mogelijk? Hoe spreek je collega’s aan op hygiënisch werken?
LEES VERDER
“Voorkomen is altijd beter dan genezen”. We hebben binnen Argos Zorggroep een uitgebreid hygiëne en infectiepreventiebeleid. Dit geeft je alle informatie die nodig is om hygiënisch te werken en in geval van een infectie juist te handelen.

Hoe pas je deze theorie nu toe op jouw woonzorggroep? Hoe zouden je collega’s in eenzelfde situatie reageren? Deze digitale toolbox helpt jou en het team om hier een antwoord op te geven. Bijvoorbeeld door tijdens het werkoverleg, een kennismoment, tijdens de koffiepauze of tussen de bedrijven door tien minuten met elkaar een paar vragen uit de quiz, die onderdeel is van de toolbox, te behandelen. Ook kun je gezamenlijk een situatie bespreken die je afgelopen week hebt meegemaakt met een bewoner op jouw woonzorggroep of bij een cliënt van de dagbesteding of in de wijk.

Succes!

Wist je dat….

In elk huis een hygiënecommissie werkzaam is.
Wie zitten er bij jouw huis in de commissie?

Wist je dat….

Als je in het buitenland in het ziekenhuis opgenomen bent geweest of gewerkt hebt, je dit bij jouw leidinggevende moet melden?

Wist je dat….

Binnen Argos Zorggroep jaarlijks in alle huizen een hygiënescan wordt uitgevoerd door de deskundige infectie preventie vanuit het ziekenhuis. Hieruit komen altijd nog verbeterpunten.

Vraag de hygiënecommissie wat de verbeterpunten zijn op jouw locatie.

Video
Contact

Verstuur