Introductie

Het belang van goede hygiëne

Wat doe je als meerdere cliënten ineens last krijgen van diarree en braken? Of wanneer een cliënt uit het ziekenhuis komt met MRSA? Hoe werken wij samen zo hygiënisch mogelijk? Hoe spreek je collega’s aan op hygiënisch werken?
LEES VERDER
“Voorkomen is altijd beter dan genezen”. We hebben binnen Argos Zorggroep een uitgebreid hygiëne en infectiepreventiebeleid. Dit geeft je alle informatie die nodig is om hygiënisch te werken en in geval van een infectie juist te handelen. Dit leer je ook in de scholing ‘Hygiene’.

Hoe pas je deze theorie nu toe op de afdeling? Hoe zouden je collega’s in eenzelfde situatie reageren? Deze digitale toolbox helpt jou en het team om hier een antwoord op te geven. Bijvoorbeeld door tijdens het teamoverleg, een (kennis)lunch, tijdens de koffiepauze of tussen de bedrijven door tien minuten met elkaar een paar vragen uit de quiz, die onderdeel is van de toolbox, te behandelen. Ook kun je gezamenlijk een situatie bespreken die je afgelopen week hebt meegemaakt met een cliënt op de afdeling.

Succes!

Wist je dat….

Op elke locatie een aandachtsfunctionaris hygiëne werkzaam is.
Wie is dat op jouw locatie?

Wist je dat….

Teveel aan antibiotica kan resistentie tot gevolg hebben.

Wist je dat….

Binnen Argos Zorggroep jaarlijks op alle locaties een hygiënescan wordt uitgevoerd door de deskundige infectie preventie vanuit het ziekenhuis. Hieruit komen altijd nog verbeterpunten.

Vraag de aandachtsfunctionaris hygiëne wat de verbeterpunten zijn op jouw locatie.

Video
Contact

Verstuur