Persoonlijke Verzorging

in de dagelijkse praktijk:
Wat is jouw rol?

Hoe belangrijk is persoonlijke hygiëne van medewerkers voor de algehele gezondheid van onze bewoners/cliënten? Kennis van de effecten van goede hygiëne en consequent hygiënisch handelen zijn daarbij essentiële randvoorwaarden. Hoe zorg je daar samen binnen het team voor?

LEES VERDER
Als medewerker binnen Argos Zorggroep word je geacht de hygiëne afspraken zoals beschreven in DM te kennen en tot uitvoering te brengen. Dit is onderdeel van het professioneel handelen. Toch zal je regelmatig in aanraking komen met collega’s die zich niet aan de afspraken houden. Hoe reageer je in bepaalde situaties?
Nagels 

De zus van een expert valpreventie op de afdeling gaat over 5 dagen trouwen. De expert valpreventie heeft om die reden haar nagels laten doen. Jij vindt haar nagels eigenlijk veel te lang, een té opvallende kleur hebben en bovendien zijn ze nep. Je weet dat ze nog twee ochtenddiensten heeft voor de bruiloft plaatsvindt. Ze vertelt echter vol trots tijdens de pauze dat het een enorme investering voor haar was, maar dat ze er echt heel blij mee is. Gelukkig had de manicure nog een plekje voor haar.

Sieraden

Nadat mevrouw Pietersen is geholpen bij het douchen, zie je dat een collega haar trouwring nog om heeft. Je maakt er een opmerking over; volgens het protocol worden er geen sieraden gedragen. Dit is vorige week nog uitgebreid besproken in het werkoverleg. De collega zegt dat ze niet van plan is om de ring af te doen. ‘Ze is getrouwd voor het leven’ en het is maar een kleine vlakke ring. Die valt toch buiten de afspraken?

Vragen

Hoe spreek je deze collega aan?
Bespreek je dit met jouw regisseur?
Wat zijn de gevaren van lange(kunst) nagels?
Jouw collega zegt :”Het zijn altijd dezelfde, ik zeg er niet eens meer iets van”. Hoe reageer je daarop?
Wat zijn de gevaren van sieraden dragen in de zorg?
Voor de regisseur: hoe stuur je op deze situaties aan? Hoe zorg je voor de juiste wijze van hygiënisch handelen?
Wat zou je als team kunnen doen aan scholing en deskundigheidsbevordering om de kennis en het belang van een goede hygiëne te optimaliseren?
Video
Contact

Verstuur